Worldtour Competitie

Voor de categorieën rood en oranje bal, heet de competitie “worldtour” en loopt gedurende het hele jaar. Categorie groen en geel hebben net als bij senioren een voor- en najaarscompetitie. Worldtour De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

Onderstaande leeftijdsindeling wordt gehanteerd bij alle KNLTB-wedstrijden voor kinderen t/m 12 jaar en is geldig voor heel het kalenderjaar 2016.

Een aantal leeftijden heeft een overlap in kleur. Voor een kind van 10 jaar kan bijvoorbeeld worden gekozen uit oranje of groen. Kinderen die in 2016 nog geen 11 jaar zijn, mogen niet in de gele competitie 11 t/m 14 jaar, of 11 t/m 17 jaar uitkomen. De ITF (Internationale Tennis Federatie) heeft bepaald dat er wereldwijd geen activiteiten voor kinderen t/m 10 jaar met de gele bal mogen worden georganiseerd omdat dit onder andere hun technische vaardigheden en het spelplezier beperkt.

Om mee te doen met de World Tour moet een kind lid zijn van een KNLTB vereniging (bondsnummer hebben). De functionaris Tenniskids van de vereniging, bepaalt in overleg met de trainer(s) waar het kind het best in past qua kleur en niveau.

Voor meer info over worldtour: link

Regels Worldtour Rood: link

Regels Worldtour Oranje: link

Regels groene Competitie: link