ROGG Toernooi

De ROGG (wat staat voor Rood, Oranje, Groen, Geel) evenementen die Impact organiseert worden dus ook gespeeld op de hieronder afgebeelde baangrootte en met de correcte tennisbal. Het doel van deze wedstrijddagen is om de kids zoveel mogelijk wedstrijdjes te laten spelen tegen leeftijdsgenoten van dezelfde én omringende verenigingen.

Rood speelt tijdens deze wedstrijddagen alleen singles en er worden ook allerhande spelletjes gedaan. De nadruk ligt hier op plezier en niet zo nadrukkelijk op winnen. Vaak wordt er in teams gespeeld ipv individueel kunnen winnen.

Oranje speelt tegelijkertijd met Rood wedstrijden op de 3/4 baan. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden er singels en/of dubbels gespeeld.

Voor Groen en Geel geldt hetzelfde.

Inschrijven voor het eerstvolgende ROGG Evenement (op de banen van OLTC) kan via http://www.impacttennis.nl

 

Tenniskids

Rood, Oranje & Groen

Tenniskids is een systeem wat enkele jaren geleden is ingevoerd door de KNLTB en is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Er wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen 1 en 2, waar de kinderen die in de "1" categorie spelen beter zijn dan de kids die in "2" spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rood

In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

 

 

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer. 

 

 

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.