Donderdag 22 september

Alle banen zijn bezet; ver weg op baan vier zijn de dames op les nog net te bespeuren. Het is nog altijd korte broeken en rokjes weer. Gemengde dubbels links en rechts van het net – dat soms toch net even hoger is dan de spelers, zuchtend en steunend, en af en toe met een onvertogen woord, denken. Bij sommige spelers is de sky the limit en verdwijnt te bal in het zwerk om weer op aarde terug te keren, net voor of achter de baseline. Langs de kant, de trouwe supporterschare, achter de bar, de mensen van dienst die er alles aan gelegen is om de kartonnen bus van KWF zo vol mogelijk te krijgen. Trouwe bakkers zijn er tenslotte ook, met chocolad taart en havermout- en rozijnenkoeken deze keer. Er zijn ook weer hapjes, rondgevent door Tobias als volleerd ober. Ze krijgen gretig aftrek. Gerstenat en gegist druivensap vloeien rijkelijk; enkelen wagen zich aan water of een gekleurde en gesuikerde sportdrank. Vandaag winnen Laurens en Sanne van Cees en Marja, verliezen Cees en Marianne van Ed en Gerda, winnen Melchior, ondanks een slopende partij woensdagavond laat, en Yvonne van Hans en Mea, en verliezen Hans en Riny van Ed en Helle (dit is de stand van zaken om 21.15 uur). Twee partijen zijn nog aan de gang, twee volgen officieel om 21.30 uur. 

Woensdag 21 september
zaterdag 24 september 2016