ZTK2017 – 21 juni: de zomer is los !

Het is een zwoele woensdagavond en het wordt een lange, lange avond, vol tennisspel. De prachtige wisselbekers zijn al gearriveerd (13 stuks in totaal). Ze staan te shinen in de avondzon en wachten op hun respectievelijke eigenaars. 

Op baan 2 is de Herendubbel 7 al snel klaar want Alex moet opgeven met een blessure. De partij gaat naar het herendubbel Joost/Bjorn.

Op baan 1 wordt een Zoeterwouds onderonsje gespeeld tussen Sanne/Laurens tegen Harald/Kitty. Met zicht op die mooie bekers doet iedereen natuurlijk extra zijn/haar best!

Er wordt vanavond een halve finale HE6 gespeeld tussen Jan-Willem en Quinten, en zelfs een eerste finale tussen Hans/Theo tegen Ed/Andre. Jan-Willem als veteraan tegen ons jongste talent; leuk voor het publiek, minder leuk voor Jan-Willem, want Quinten wint met 6-1 6-2. Goed hoor! Een gezonde club heeft nieuw talent nodig! 

Daarna mogen op baan 1 de heren dubbel 8 de eerste finale spelen. Een hele wedstrijd dit keer. Andre en Ed beginnen voortvarend aan de eerste set en winnen deze met 6-3. In de tweede set kunnen Hans en Theo iets meer tegenstand bieden maar wordt het ook 6-3. Gefeliciteerd Andre en Ed met jullie overwinning. De eerste kampioenen zijn bekend! Nogwel even wachten op de cup met de grote oren; die gaat de burgemeester zondagmiddag uitreiken!

Op baan 2 speelt Reinoud tegen Harold een wedstrijd waarbij we ook te maken hebben met jong tegen iets minder jong. Een mooie wedstrijd met mooie slagenwisselingen die voor Reinoud aanvankelijk net iets makkelijker zijn dan voor Harold. Maar Harold komt goed terug tot 5-5 in de tweede set.  Eindstand 6-4  en 7-6.

Achter de wedstrijdtafel wordt de stress ondertussen steeds hoger. Allemaal deelnemers die nu het eind in zicht komt erachter komen dat ze toch verder zijn gekomen dan gedacht en dan ineens echt niet kunnen spelen op zaterdag. En flexibel als wij zijn proberen we dan toch de wedstrijden gespeeld te krijgen maar dat valt niet altijd mee!

Op het terras wordt alleen maar genoten van het mooie weer en de mooie wedstrijden. Want we boffen nog steeds!

Code Oranje
Vrijdag 23 juni 2017 - de hitte is uit de lucht