Zondag 25 juni – de finaledag

De eerste kampioenswedstrijd is vroeg in de dag klaar: in de dames dubbel 8/9 hebben Nathalie en Liesbeth gewonnen van Cora en Riek in een mooie drie-setter. Uitslag: 6-4, 2-6, 6-4.

Op het terras is het gezellig en wordt het steeds voller, de zon komt af en toe door; al is het meer af dan toe, en wordt het wat bleke zonnetje bij tijd en wijlen afgewisseld door een miezerig buitje, met name rond een uur of 4.

Desondanks: het is een heerlijke final

edag. De balie staat vol met zelf gebakken taarten – daarvan zijn om 10 over 4 slechts twee punten boterkoek over. (Wij hopen op gulle giften in de collectebus van het Rode Kruis.) Er is ook niet-zelf-gebakken haring, verkrijgbaar a raison van 1 Euro per stuk. Dat is geen geld voor een Hollandse Nieuwe uit de Britse territoriale wateren.Op de tv zijn er pitspoezen, mannen in vuurbestendige pakken, de jongeling Verstappen en zijn mede-courers die in het rond rijden, plus wat politiek foute gezagsdragers. We schrijven Baku, de hoofdstad van Azerbaijan.

Verwezen naar baan 4 wordt de finale GD gespeeld; een schare toeschouwers trotseert wind en een paar spetters. De wedstrijd, die al om 11 uur begint, is tussen Mai-Britt en Reinoud en Eric en Maaike. De laatsten winnen na een spannende wedstrijd met 7-6 en 6-4. Bloemen en een foto als toetje.

De andere finales van deze dag zijn de volgende:

  • Cees en Ria Lubbe tegen Jos en Marijke Mooiman (GD 8/9): 6-2 en 6-3
  • Maaike van Leeuwen en Helle van der Werff tegen Larissa Arkensteijn en Melissa van der Meer (DD7): 6-3, 6-1
  • Floris van der Kolk tegen Joop Palotz (HE7): 6-2, 7-6
  • Mathijs Tijssen en Zoe Vos tegen Laurens van Bemmelen en Sanne van der Kolk (GD6 en hoger): 3-6, 1-6
  • Rene Hilkhuysen en Maurice Kneppers tegen Ronald van der Poel en Dick Rozenboom (HD7) (het enige echt gemengde team): 6-2 en 6-4
  • Tom Palotz en Teun Went tegen Peter Donker en Luke van der Mark (HD6 en hoger):6-1 en 6-2
  • Laurens van Bemmelen, voor de 3e keer vandaag op de baan, tegen Quinten van Santen (HE6 en hoger): 1-6, 6-1, 6-2.

Voor de liefhebbers van statistiek: uiteindelijk zijn er 142 spelers bezig geweest, waren er 106 inschrijvingen en 159 wedstrijden in 15 onderdelen binnen 17 dagen en op 8 banen bij de 2 tennisverenigingen die Zoeterwoude rijk is. De tabel hieronder geeft aan welke vereniging welk onderdeel heeft gewonnen.

Niveau Meerburg ZTC
DD 8/9 2e 1e
HD 8/9 1e & 2e  
HE 8/9 1e 2e
DD 7 2e 1e
HD 7 1e en voor 50% 2e voor 50% 2e
GD 7 1e 2e
DE 7 1e & 2e  
HE 7 2e 1e
DD 6 en hoger 1e 2e
HD 6 en hoger 1e & 2e  
GD 6 en hoger 1e 2e
HE 6 en hoger   1e & 2e

En na de wedstrijd kijk je naar andere wedstrijden. Of je zet je aan een tafeltje met een glas wijn of bier (trouwens ook als je niet gespeeld hebt). Je neemt, voldaan, af en toe een hartigheidje waarmee de dames van de barcommissie regelmatig rondgaan. Daarvoor dank wederom.

(Er worden trouwens ook echte foto's gemaakt, niet die kiekjes met een telefoon. Door Ayman Goujal. We overdenken nog hoe we die het best bij de leden van Meerburg en ZTC krijgen. Daarover volgt nog nader bericht op de ZTC website en via de ZTC facebook pagina.)

Om vijf over 6 is alles echt afgelopen. De burgemeester verschijnt en het wordt tijd voor de prijsuitreiking. En tijd om de pot voor het Rode Kruis te tellen: de taarten, cakes, en koeken hebben 150 euro voor het goede doel opgehaald: het Rode Kruis. Dat is mooi meegenomen. Er zijn speeches van de wedstrijdcommissie van Meerburg, de burgemeester, de winnaar van de heren enkel 6 en hoger, en de voorzitter van ZTC.

We zullen wel evalueren hoe het allemaal is gegaan de afgelopen dagen. Intern, met Meerburg en met al die mensen die hebben deelgenomen. De eerste berichten zijn positief – dus doen we het volgend jaar nog een keer als het aan mij ligt. 

 

Vrijdag 23 juni 2017 - de hitte is uit de lucht
ZTK - foto's