Vrijdag 23 juni 2017 – de hitte is uit de lucht

Het toernooi nadert zijn – of is het haar? – einde.

Inmiddels zijn twee weken van wedstrijden bij afwisselend Meerburg – inderdaad, op de even dagen – en ZTC – jawel, op de oneven dagen – voorbij.

Twee weken waarin de laptop waarop de hele administratie van het toernooi wordt bijgehouden heen en weer is gesleept door vrijwilligers van beide verenigingen.(Waarvoor uiteraard onze dank.) Twee weken waarin de wedstrijd commissies van beide verenigingen alle zeilen hebben bijgezet om wedstrijden te plannen en daarna weer te verzetten, mensen te informeren over de geplande wedstrijden, en om die informatie later weer te corrigeren omdat het toch allemaal net effies anders liep. En dat allemaal in goede harmonie op basis van de afspraken die we onderling hebben gemaakt. Onze bijzondere waardering in dit verband gaat daarom uit naar – in willekeurige volgorde –  Karin den Elsen, Ruud Spierenburg, Wouter Wensveen, Jos van der Poel, Janka Klui

vers en Patrick Went. Chapeau!

Terwijl de temparatuur drastisch is gedaald – we hebben dekentjes zoals Ella aan de toeschouwers laat zien! – in vergelijking met eerdere dagen stijgt de spanning, want wie wint in de verschillende categoriën die het ZTK rijk is? Dat weten we pas zondag 25 juni als de finales op het park van ZTC – niet echt een verrassing –  worden gespeeld. Vanaf 10.00 uur in de ochtend. Het programma voor die dag vind je na morgen op toernooi.nl – tenslotte zijn de resultaten van de verschillende halve finales nog niet allemaal bekend.

Terwijl in de verte het dorpsfeest op gang probeert te komen worden er kleine

hapjes rondgedeeld.Zij vinden, zoals dat heet, gretig aftrek. Probleem is alleen dat niet iedereen die daarvoor zorgt op de foto wil. 

Tot slot wat huishoudelijke informatie over de wedstrijden die vanavond zijn gespeeld:

Melchior en Yvonne tegen Patrick en Elly: 1-6, 7-6 en 6-7 in de super tiebreak (GD7)

Larissa en Melissa tegen Margrit en Bernadet: 6-2 en 6-0 (DD7)

Eric en Patrick tegen Rene en Maurice: 3-6, 2-6   (HD7)

Jos en Marijke tegen Herman en Barbera: 6-0, 2-6, 6-2 (GD8/9).

Voor de goede orde: de prijsuitreiking is op zondag om 17.00 uur. De verwachting is dat de wedstrijden dan afgelopen zullen zijn. Hopelijk werken de weergoden mee, De burgemeester heeft toegezegd zich over het uitdelen der bekers te zullen ontfermen. 

 

ZTK2017 - 21 juni: de zomer is los !
Zondag 25 juni - de finaledag