Een mooie zondag in juni 2017

Zondag 11 juni 2017. Het is flink warm en de afwezigheid van plekken met schaduw op de baan doet zich voelen. Alleen de spandoeken die het tennispark afschermen van Utopia en het zwembad zorgen voor 50 cm zonder zon; maar dan moet je wel met je rug tegen het hek gaan staan. Handdoeken en flesjes water volop. Hier en daar een petje, zonneklep en/of een zonnebril tegen het felle licht. Iedereen heeft last van warme voeten.

Een deel van de toeschouwers kruipt bijeen onder de parasols op het terras. Anderen weerstaan mens-moedig de zonnestralen, al dan niet met modieuze zonnebril. Ik hoop maar dat iedereen zich flink heeft ingesmeerd met zonnebrand. Factor 30 of 50 lijkt meer dan wenselijk. Het zou me niet verbazen als menigeen denkt: ik wou dat ik met mijn handdoekje en mijn zonnebril en mijn flesje water in het zwembad lag….

Het eerste Zoeterwouds Tennis Kampioenschap – beter bekend als het ZTK – is in volle gang. Daarvoor hebben zich maar liefst 142 spelers van Meerburg en ZTC aangemeld verspreid over 15 onderdelen – van single op het niveau van 6 en hoger tot 8/9 gemengd dubbel. Er staan 147 wedstrijden gepland, afwisselend op het park van Meerburg (op de even dagen) en op dat van ZTC (de oneven dagen dus), en dat allemaal binnen een periode van 17 dagen met op 25 juni de finalewedstrijden. Vandaag, 11 juni dus, om half drie, zijn in totaal 27 wedstrijden al gespeeld; en dat ondanks alle wijzigingen in het wedstrijdschema. De langste daarvan duurde meer dan 2 uur – 137 minuten om precies te zijn.


Er is weer snoep en er is weer taart voor een goed doel – deze keer het Rode Kruis (www.rodekruis.nl).

Er zijn weer extra bar-mensen die helpen de inwendige mens te versterken. Dat mag ook wel. Met name het vochtverlies is hoog bij deze temperatuur. Tenslotte is het flink warm en doet de afwezigheid van plekken met schaduw zich voelen…

 

 

 

 

 

ZTK2017 - vrijdag 9 juni
schitterende afsluiting voorjaar- en wintercompetitie