20170615_200104

Donderdag 15 juni; geen onweer in Zoeterwoude!

De weergoden zijn ons gunstig gestemd; opnieuw een stralende speelavond tijdens de Zoeterwoudse Kampioenschappen. Op baan 1 beginnen Harold en Kitty tegen Loek en Marinel de Jeu om 18.45 aan een spannende partij die met een supertiebreak zal eindigen in het voordeel van Harold en Kitty, met de cijfers 6-7,2-6,6-7. 

Zoals echte professionals wordt er tussen de games door even uitgerust op de bankjes en wordt de taktiek besproken. 

Op baan 2 wordt ook een derbygespeeld in de DD8 tussen Ankie/Ineke tegen Corine/Marja. In deze partij gaat de Rijndijk met de winst naar huis; 0-6 4-6. Gelukkig hebben ze wel lekker gespeeld, werd mij verteld na de wedstrijd. (maar niet heus!) Tegelijkertijd op baan 3 spelen Bram en Pieter Goosen tegen Herman/Jeannot een Zoeterwouds onderonsje die ook al met een tiebreak wordt afgesloten. De winst gaat naar  En dan heb je natuurlijk altijd spelers die als ze verliezen daarna alles en iedereen (de zon, de wind, de regen) de schuld geven, behalve zichzelf!

Paul en Ella de Nooier spelen tegen Eric Went en Maaike van Dijk en zijn wel heel snel klaar; 1-6  4-6.

En dan mag Herman weer spelen, dit keer samen met Barbara tegen Leon en Nathalie. Herman is al warmgespeeld in de eerste partij en die winst smaakt naar meer. De eerste set wordt dan ook makkelijk gewonnen. De tweede set verloopt iets minder makkelijk want dan zijn Leon en Nathalie ook wat meer warmgedraaid. Toch gaat ook de tweede set naar Barbara en Herman en is de einduitslag 6-3 6-4.

Op baan 1 eindigd de avond met een zinderende partij in de HD7. Janka/Wouter tegen Rene/Maurice maken er een leuke partij van met veel ballen over en weer. De eerste set gaat na een vliegende start toch naar Rene/Maurice en ook in de tweede set blijft het lang spannend, maar pakken de heren toch de winst; 4-6 3-6.

 Dat is ook leuk voor het publiek aan de kant die weer verwend worden met zelfbekakken taarten (een heerlijke verse appeltaart van Paul) en heerlijke hapjes verzorgd door Mea. Onze bardames Rini en Marian zorgen voor de drankjes, en zo wordt het al met al weer een gezellige avond!

 

 

 

 

Een mooie dinsdag avond in juni - 13 juni 2017
Zaterdag 17 juni 2017 - zon volop na een wat grijs begin